Dierenpension van de Voorste Grootel, Bakel

28 bezoekers hebben een review geplaatst en 34 personen hebben een stem uitgebracht voor Dierenpension van de Voorste Grootel.

Dierenpension van de Voorste Grootel

Grotelseheide 11
5761 PX Bakel
Noord-Brabant, Nederland

Telefoon: +31 (0)492-381490
Fax: +31 (0)492-384900
KvK: 17100228



Soorten dieren: Honden, Katten
Service: Asiel, Fokker

Openingstijden:


Buiten de zomervakantie:

Maandag, dinsdag, donderdag:
Op afspraak

Woensdag, vrijdag, zaterdag:
10.00 - 16.00

Zondag:
18.30 - 19.00


Tijdens zomervakantie:

Maandag t/m Vrijdag:
10.00 - 12.00 en 18.30 - 19.00

Zaterdag:
10.00 - 12.00

Zondag:
18.30 - 19.00

Reviews:

Totaal aantal reviews:
28
Gemiddelde score:
3.3
Algemene Indruk:
3.4
Klantvriendelijkheid:
3.3
Diervriendelijkheid:
3.4
Indruk binnenverblijf:
2.7
Indruk buitenverblijf:
3.5
Hygiëne‎:
3.2
Ligging:
4.9
Prijs/Kwaliteit:
3.3
Plaats een review

7.3
Algemene Indruk:6.5
Klantvriendelijkheid:8.6
Diervriendelijkheid:8.6
Indruk binnenverblijf:6.3
Indruk buitenverblijf:8.9
Hygiëne‎:6.3
Ligging:5.9
Prijs/Kwaliteit:7.2

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
Hulp aan alle dieren
Hallo dierenvrienden,
Reactie aan meneer of mevrouw Hulp aan zwerfkatten hier,
Ik hoor juist van heel erg veel goede ervaringen bij dit dierenasiel! Deze mensen schrijven blijkbaar geen reviews hier, jammer! Ik heb wel van de TNR-methode gehoord, maar dit is nog geen oplossing voor de overlast die de katten in de buurt geven. Dat is waar mensen zo vaak over klagen. De dieren die worden ingeslapen, zijn dieren die óf te ziek zijn óf die nergens geplaatst kunnen worden, omdat zij agressief zijn. Er moet ergens een grens getrokken worden inderdaad... Erg spijtig, maar ik denk dat dit uiteindelijk beter is eerlijk gezegd. Ik heb vaak genoeg in de kranten gelezen dat er geen plek meer is in de asiels voor zwerfkatten. Het is misschien zielig voor de agressieve kat (die al zwervende een slecht leven heeft gehad?), maar zouden de katten die (inderdaad) gedomesticeerd kunnen worden niet beter een plek in het asiel kunnen krijgen? Ik weet dat het erg bruut klinkt.. maar zo is het uiteindelijk wel.
Toevallig ken ik nog een dierenopvangcentrum die tientallen zieke katten opnamen en 'diervriendelijk' als ze waren in leven hielden. Deze katten ontsnapten regelmatig waarna ze gezonde katten besmetten. Sommige beesten zijn niet meer te redden. Ik begrijp dat dit voor veel mensen onbegrijpelijk is, dat idee had ik vroeger ook. Maar ik besef nu dat dit soms echt het beste is.
Ik werk zelf ook bij een dierenopvangcentrum en ik merk dat als de dieren elkaar constant kunnen horen blaffen zij soms gestrest raken en meer ontlasten. Ik sta ook niet 24/7 bij het dier te wachten tot ik zijn of haar poep op kan doen. Je kunt de hokken drie keer per dag schoonmaken en het kan nog stinken. Wij, dierenverzorgers, zijn hier inmiddels een beetje aan gewend. Maar ik begrijp dat er mensen zijn die niet tegen deze stank kunnen. Het ruikt niet lekker.
En over dat je je dier niet meteen op kunt halen.. Er zijn toch gewoon openingstijden en sluitingstijden? Zo moeilijk is dat niet. Vervelend voor het baasje, maar je kunt toch niet voor iedereen uitzonderingen maken.
Oja, en dan de chips. Chips kunnen na het inbrengen gaan dwalen. De chip kan onder de huid op een verkeerde plek terecht komen. Ik kan dit de medewerkers van dit asiel niet kwalijk nemen... Het is mij ook wel eens overkomen. Wel erg vervelend inderdaad.
Ik heb zelf eens een kijkje bij dit bedrijf genomen, en het zag er redelijk netjes uit. Een drolletje hier en daar wil niet zeggen dat het er al dagen ligt toch? Sommige beesten lopen helaas door hun eigen ontlasting heen, zo een heb ik er ook thuis! Bah. Niets aan te doen helaas.

Groetjes Ingrid
Was deze review nuttig? +2

0.4
Algemene Indruk:0.4
Klantvriendelijkheid:0.4
Diervriendelijkheid:0.5
Indruk binnenverblijf:0.4
Indruk buitenverblijf:0.4
Hygiëne‎:0.2

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
Hulp aan zwerfkatten
Dit is een reactie op het bericht van Geertje hieronder.

Fijn als iemand ook goede ervaringen heeft, maar kom op zeg.. alsof de rest gelogen is!? Was dat maar waar.. Helaas zijn al die ervaringen, ervaringen van echte mensen, met echte dieren.

En dat een niet gedomesticeerde kat (zoals je dat hieronder met een duur woord zegt) wel mag worden ingeslapen?, dat slaat ook nergens op. Wie trekt de grens tussen wel of niet te socialiseren? Ook stagiaires dan? Want ik ken helaas maar al teveel verhalen waarbij gezonde (verwilderde/schuwe) jonge kittens zijn ingeslapen in dit asiel. EN het ergste vind ik nog, dat er over gelogen wordt, dat mensen en melders beloofd wordt om die dieren goed te verzorgen en later blijkt dus dat ze ingeslapen zijn. Dat kan gewoon echt niet. En niet te socialiseren verwilderde katten mag je ook niet inslapen! Ooit gehoord van TNR methode en No Kill beleid? Waarom denk je dat er in ons land honderden zwerfkattenprojecten zijn en tientallen organisaties, die dagelijks katten vangen, castreren en terugplaatsen/bijvoeren. Maar nee, Van de Voorste Grootel, die slaapt ze gewoon in. Lekker makkelijk.. en dan wel een x bedrag krijgen per binnengebracht zwerfdier van de gemeentes..

En dan zeg jij dat je de berichten buitengewoon schrikbarend vindt? Ik vind de werkwijze van dit asiel/pension buitengewoon schrikbarend! Dat jij misschien goede ervaringen hebt, betekend niet dat andere mensen die hier schrijven, liegen!

En mensen klagen niet alleen over stank, ze geven aan dat er een slechte hygiëne is, mensen schrijven hieronder hun hond na 1 nacht opgehaald te hebben, welke ze aantroffen in een hok vol ontlasting (niet van 1 dag) om maar een voorbeeld te nemen. Lees jij überhaupt wel wat er staat? En dan nog, ik ken genoeg permanente opvangen, waar honderden dieren wonen maar, daar stinkt het ook niet hoor!

En dan ga je niet in op het feit dat chips niet gecontroleerd worden, dieren met eigenaren die ze zoeken, hierdoor herplaatst worden(zelfs met een dubbele chip?) En mensen die een gezonde kat los hebben lopen, of een hond in hun eigen tuin, die ook gewoon meegenomen worden? En als mensen hierachter komen, ze hun dier NOOIT meteen terug kunnen halen? Nee hoor, morgen zijn we pas weer open wordt er dan gezegd.. En dan kom je, je dier weer ophalen, heb je zelf de halve nacht wakker gelegen van het idee dat jou geliefde dier in een hok zit en dan kan je ook nog eens heel wat geld gaan lappen, om hem terug te kopen!? Dat is toch gewoon bizar? Nog niet te spreken over de veel te kleine hokken.. Ik zou mijn dier nog voor geen goud in zo'n hokje achterlaten als ik op vakantie zou gaan.

Iedere organisatie die zwerfdieren helpt hoort een fatsoenlijke chipreader bij zich te hebben en dieren eerst ter plekke te controleren, voor zomaar mee te nemen naar een asiel. Bij van De Voorste Grootel komt de smoes "oh we hebben de chip niet kunnen vinden met de reader" wel erg vaak voor. Ik heb dit in mijn hele leven nog niet zelf meegemaakt en ja, wij helpen ook veel zwerfdieren. Maar onze reader doet het altijd! Frappant..

Dus prima, als jij betere ervaringen hebt Geertje, maar probeer daarmee niet meteen alle andere berichten te ontkrachten, want die liegen er zeker niet om! Het is goed dat de waarheid eens aan het licht komt!
Was deze review nuttig? -3

Geen cijfer gegeven

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
geertje
Ik vind het buitengewoon schrikbarend hoe mensen over dit dierenasiel en -pension durven te spreken. Ik weet uit ervaring (ik kom hier al jaren met mijn honden en kat) dat alles in deze opvang draait om het welzijn van het dier.
Er worden niet zomaar schuwe katjes ingeslapen, maar er wordt gekeken of het dier gedomesticeerd kan worden. Is dit het geval, dan zal het beestje nooit zijn leven ontnomen worden. Katten die te schuw en agressief zijn, zullen nooit bij een baasje geplaatst kunnen worden. Ook bij honden is het absoluut niet het geval dat deze zomaar ingeslapen worden. Wanneer een hond eens heeft gebeten, wordt dit dier zeker nog een kans gegund. Een hond die meerdere malen gebeten heeft, vormt een gevaar voor de verzorgers en ieder ander.
Ook vind ik het schandalig dat mensen zo kunnen klagen over de 'stank'. Laat nog maar eens iets van u horen wanneer je 50 honden en 100 katten verzorgt. Wat stank zul je altijd houden, want dat is de geur van zoveel beesten bij elkaar. De hokken worden elke dag verschoond, dus mensen die anders beweren zijn simpelweg leugenaars.
Over de prijs valt ook niets te zeggen. Dierenopvang van de Voorste Grootel is namelijk een van de goedkopere dierenpensions van Nederland, en zij zijn hierdoor erg afhankelijk van vrijwilligers. Het draait hier absoluut niet om het geld, want er zou veel meer geld gevraagd kunnen en mogen worden.
Dat er jonge mensen werken, komt doordat er bij dit bedrijf veel stage wordt gelopen vanuit de school. Vandaar dat zij misschien niet alles even goed weten. Ze zijn er om te leren.
Dan wil ik nog even de mensen die Nelleke (de eigenaresse) omschrijven met nogal ongepast taalgebruik zeggen dat zij zich mogen schamen. Dit betuigt van ernstige stupiditeit en gebrek aan waarden en normen. U durft wel zonder uw naam te geven. Schaam u! De eigenaresse zelf zou nooit zo over u spreken. Ze blijft altijd rustig en beleefd, zoals het hoort dus!
Dierenopvang van de Voorste Grootel is een hartstikke goed dierenpension en -asiel en ik zal hier zeker vaker terugkomen! De medewerkers zijn vriendelijk, evenals de eigenaresse Nelleke.
Was deze review nuttig? +2

0.9
Algemene Indruk:0.4
Klantvriendelijkheid:0.4
Diervriendelijkheid:0.5
Indruk binnenverblijf:0.3
Indruk buitenverblijf:0.3
Hygiëne‎:0.3
Ligging:4.4
Prijs/Kwaliteit:0.2

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
anoniem
ik heb zelf jaren lang bij een dierenambulance gewerkt en een aantal jaren heeft die betreffende instantie samengewerkt met de Voorste grotel, ook toen waren er al regelmatig klachten van onze kant uit, en de klant uit naar de dierenbescherming toe dat de dieren daar niet naar behoren verzorgt werden er is daar helaas niks mee gedaan ook niet toen een van onze vroeger medewerksters daar is gaan werken om het van dichtbij mee te maken, zieke dieren werden daar op de zolder in hokken gedaan en er werd niet meer naar ze omgekeken, ook kregen we regelmatig klachten nadat we gestopt waren met samenwerking en Nelleke een eigen ambulance begonnen was en een samen werking had met diverse gemeentes dat er geen nachtdiensten waren ze stopte om 10 uur ze was en is regelmatig telefonisch niet te bereiken, ze haalt geen aangereden dieren op, een mensen raakte hun dieren kwijt omdat ze die doorverkocht ook dieren die dus gechipt waren, een meneer die zijn hond kwijt was heeft Nelleke regelmatig gebeld of ze zijn hond hadden en ze ontkende dit dus na twee weken dacht die meneer dat hij zijn hond niet meer terug zou krijgen en ging bij Nelleke kijken voor een andere hond want zonder hond wou hij niet tot zijn grote verbazing zat zijn eigen hond daar en was inmiddels aan andere mensen toegezegd, meneer heeft met grote moeite zijn eigen hond tegen een veel te hoog bedrag dus terug kunnen kopen. ook kregen we een melding van een mevrouw die haar kat op de site van Nelleke zag staan, dus opbelde naar Nelleke en die zei doodleuk nee hoor we hebben u kat niet, binnen een seconde was de kat ook verdwenen van internet, nou is gebleken dat de kat al verkocht was voordat de twee weken al om waren helaas ondanks de inspanning van de eigenaresse van de kat heeft ze hem nooit meer terug kunnen halen. ik vind dat er onderhand wat aan gedaan moet worden want dit gaat al te lang zo, haar wanpraktijken moeten nu maar eens afgelopen zijn mensen moeten moeite doen om hun dier terug te krijgen ze kunnen dat per dag maar 2 uur doen en dan s'ochtend en als je maar een minuut te laat ben dan kan je de volgende dag terug komen tegen extra kosten, ik vind dat een asiel de gehele dag tot op zijn minst tot s'avonds 9 uur bereikbaar moet zijn voor eigenaren ik heb namelijk ook bij een asiel in Asten gewerkt en daar kon men wel hun huisdier de zelfde dag nog terug krijgen en anders kwamen er geen extra kosten bij als we wisten dat de eigenaar bekend was en het dier de volgende dag kwam ophalen, ook werden de dieren daar nog eens ook al had de dierenambulance dat al gedaan gecontroleerd op een chip en een volledige beschrijving van het dier op internet geplaatst zodat de eigenaar zijn dier daaraan zou kunnen herken, ook mochten mensen altijd komen kijken of hen dier daar toevallig zat en zo kan het dus ook. DUS GEMEENTE'S EN DIERENBESCHERMERS DOE ER ONDERHAND EENS WAT AAN JULLIE VRAGEN WEL GELD VAN DE MENSEN MAAR LATEN DIERENMISHANDELINGEN EN WANPRAKTIJKEN IN ASIELS NOG STEEDS TOE
Was deze review nuttig? -1

2.3
Klantvriendelijkheid:4.2
Indruk binnenverblijf:1.1
Hygiëne‎:1.6

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
anoniem
Ik ben hier een paar weken geleden geweest. Omdat ik opzoek ben naar een hondje die goed in ons gezin past. Het was een zaterdag en toen ik binnen kwam liet een meisje de honden zien. Toen ik mee naar de honden liep stond er een meisje ofja meisje het was gewoon een kind! Was nog geen 12 jaar oud. Ik liep mee naar de honden en zag daar een erg leuk hondje zitten het was een jack russel. Maar met een enorm gezwel op zijn rug. Dus ik vroeg aan het meisje hoe het kwam en ze had hier geen verklaring voor alleen dat het hondje zo snel mogelijk geopereerd zou worden. Ik vond trouwens wel dat het meisje hier heel moeilijk bij keek toen ze dat zei. Ik dacht waarom laten ze dat hondje nou niet meteen opereren werd er een beetje verdrietig van en wilde zo snel mogelijk weg. Ik liep met het meisje naar voren en daar zat de eigenaar achter de computer of in ieder geval achter de balie. Er kon nog geen goeiedag van af bij haar. Leek me een beetje verwaand. Ik heb besloten om hier geen hondje te adopteren omdat het niet goed voelde. Ik bedankte het meisje en ben snel naar huis gegaan!
Was deze review nuttig? -1

Geen cijfer gegeven

Review geplaatst door

, Periode: Maart 2013
AEW
Een stel afzetters zijn het!!! Mijn honden waren (gechipt!!!) om half zes opgehaald door Nelleke en n1 of ander grietje van amper 14 jaar oud , vanaf vijf uur waren we zelf al aan het zoeken (we stonden op een camping 10 minuten van Bakel af!!) ik werd om 18.55 gebeld of dat ik 2 honden miste, ja dus. Die zaten dus bij hen en ik kon ze de dag er op op komen halen, nee dus ik kom ze nu halen, nee hoor mevrouw we sluiten om 19 uur en morgen bent u de eerste (!?!?!?!?!), nadat ik gezegd had dat ik er binnen tien min. kon zijn, werd me weer medegedeeld (lachend!!) dat ik de volgende morgen de eerste zou zijn. Ik werd dus best link en heb dus ook gezegd dat het een kleine moeite zou zijn om dan even te wachten (ik zat inmiddels al in de auto onderweg naar Bakel)maar nee de poort ging dicht en bleef dicht!! Hierna gooide ze dus ook de hoorn er op, ja ze is de eigenaresse Nelleke!!! dus dan maar teruggebeld of ze de honden dan in ieder geval samen in een hok konden, maar nee ben in totaal 2,5 uur bezig geweest voordat ik iemand daar aan de lijn had (had in de tussentijd ook de politie gebeld, maar die konden dus niets doen!?!?!?) ik kreeg een centraliste aan de lijn die er voor zou zorgen... De volgende morgen kwam ik daar dus aan, moest eerst ff betalen voor ik de honden mocht zien. 175 euro!!!!!!!!!!!!!!! En waarvoor: voor voer en opvang!!!!! Eerlijk waar, ik kon het wijf (ja sorry maar heb totaal geen respect voor die trut Nelleke!!!) wel kapot slaan!!! Maar mijn honden zaten gelukkig bij elkaar, in een hele vieze ren vol met stront (wat niet van 1 dag was, maar eerder van een week!!!) en waren heel blij om ons te zien, dus meegenomen en uiteraard nog even mijn subtiele mening gegeven over hun asiel en beleid;-)!!

En wat het fokken betreft daar: pas er mee op, ze hebben al meerdere pups verkocht met PARVO!!!!

Dus mensen wees verstandig en breng of haal daar geen enkel dier!!!
Was deze review nuttig? -2
Plaats een review
Om spam en laster tegen te gaan is het alleen mogelijk om een review te plaatsen als je bent ingelogd.

Klik hier om in te loggen »

Zijn de gegevens van dit pension niet correct? Of heb je aanvullingen?

Ben jij de eigenaar van dit pension?

Andere pensions in de buurt van Bakel